Ehtaa rockia – esittelyssä KatiK design / koot.fi

”Meillä on täällä lava, jossa Children of Bodom soitti uransa toisen keikan”, kertoo Kati Kraemer puodissaan Varkauden keskustassa. Entisen Keskus-Hotellin talossa oli legendaarinen baari, jossa Kati pyöritti levyjä ja myi virvoitusjuomia. Nyt tilan täyttävät rekit, ompelimo, kangaspakat ja verkkokaupan varasto. Aiempia rock-luolan asiakkaita, nykyisiä perheenäitejä, naurattaa, kun he näkevät tutun tatuoidun myyjän tiskin takana. ”Ei väliä, mitä tullaan ostamaan, täällä minä olen.”

kootfi_puotijakati
Kuvat: Kati Kraemer / Jone Matilainen Photography & Design
kootfi_puotijakati_sisko
Kati on pyörittänyt yritystään pitkään yksin, mutta nyt sisko Laura on mukana menossa. Siskojen koulutukset taideteolliselta ja vaatetusalalta täydentävät toisiaan, ja luottamus on saumaton. Kuvat: Kati Kraemer

Takkahuoneen nurkasta tehdasvalmistukseen

Kaksi vuotta sitten alkoi täyttyä takkahuoneen nurkka, sitten koko huone. Piti siirtyä makuuhuoneeseen, ja kun neliöt taas loppuivat, kysyi perheen 80-vuotias isomummo, olisikohan Katin jo saatava oma työtila. KatiK design / koot.fi on kasvanut vauhdilla alusta asti. Sarjatuotantovaatteet valmistuvat nykyisin Kiteen Tekstiilitehtaalla, mutta muuten kaikki on yhden katon alla: kuosisuunnittelu, uniikkivaatteiden ompelu, kangasmyynti ja kauppa.

mekko1_1-700x700
Kuva: Jone Matilainen Photography & Design
kootfi_lapset
Kuvat: Sonja Matilainen, Panu Räsänen
tunikat1
Kuvat: Kati Kraemer
JP_pitkahiha_musta-700x700
Käytössä on paljon omia kuoseja. Suosittu ”Freak Circus” on hyvä esimerkki tämän päivän designista, jota ei muista saman seudun liikkeistä löydy. Kuva: KatiK design / koot.fi

Palaute ja toiveet suunnittelun perustana

Muunneltavat ehta.-paidat, -mekot ja -tunikat on mitoitettu suomalaiselle kropalle sopiviksi. Niistä on tullut KatiK design / koot.fi:n suosituimpia vaatteita. Moni vakiasiakas on ostanut ensin yhden paidan, ja palaa pian hakemaan toista. Lapsille on omat ehtansa.

Kivijalka-asiakkaiden lisäksi toinen fanikunta löytyy Facebookista ja Instagramista. Molempien kanssa syntyy tärkeitä keskusteluja.

”Olen kysellyt ja kuunnellut toiveita todella paljon”, kertoo Kati. Pienillä muutoksilla, vaikka hihan väriä vaihtamalla, voidaan tarjota tilaajalle uniikki vaihtoehto valmisvaatteen hinnalla. ”Sarjatuotantoon on edetty vasta uniikkikappaleiden teon jälkeen hyviksi havaittujen tuotteiden kanssa.”

logo_katikdesign

Lisätietoa: KatiK design / koot.fi
Facebook
Instagram

Yhteistyössä Lastenvaatekarnevaali & KatiK design.