Lasten tarinoista Kauneve-kuoseiksi

Kauneve (015 of 43)

Kauneve (021 of 43)

Kauneve (029 of 43)

Uudessa Nautiskellen-lastenmallistossa seikkailevat kissat ja pöllöt. Väreilevä vesi on turkoosia – vai onkohan se vettä ollenkaan?

Tekstiilisuunnittelija Tiina Taivaisen Kauneve tunnetaan etenkin graafisista neuleasusteista. Kesäinen trikoopinta näyttää Kauneven toisen puolen: pehmeän maalaus- ja piirrosjäljen.

“Halusin luoda sellaista, mikä houkuttelisi lapsia ja aikuisiakin tutkimaan kuoseja tarkemmin ja herättäisi tarinat eloon heidän omissa mielissään.”

Kauneve (043 of 43)

Kauneve (025 of 43)

Kauneve (030 of 43)

Nautinnolliset ja leppoisat hetket sekä ystävyys – näitä pienille taapertajille tärkeitä asioita vaatteisiin on talletettu.

Ideointiin osallistui joukko ekaluokkalaisia Helsingin Oulunkylästä. Heidän tarinansa eläimistä taikamaailmassa, humoristiset juttunsa ja vakavatkin aiheet omasta ympäristöstä inspiroivat Taivaista piirtämään elämästään nauttivia kissoja ystävineen.

Kauneve (008 of 43)

Kauneve (036 of 43)

Kauneve (019 of 43)

Vaatteet on kaavoitettu mukaviksi ja mahdollisimman pitkäikäisiksi. Tuotannon kestävyys ja ekologisuus sekä materiaalien hyvä laatu ovat Kaunevelle tärkeitä. Näitä ostoksia voi todellakin kutsua lähivaatteiksi.

“Kangas on Suomessa neulottua luomupuuvillaneulosta. Kuosit on painettu digitaalisesti Suomessa. Vaatteet ommellaan täällä Helsingissä,” Tiina kertoo.

Kauneve-kangaskassit
Kissat ja pöllöt kuvittavat myös Kauneven kangaskasseja. Kuva: Lastenvaatekarnevaali

 

Kauneve
Kauneve on monelle tuttu pehmeistä neuleasusteista. Kuvassa tekstiilisuunnittelija, Kauneven yrittäjä Tiina Taivainen. Kuva: Lastenvaatekarnevaali

“Yrittäjänä toimiminen on oma tapani vaikuttaa maailmaan jollakin pienellä tavalla”, hän sanoo. Jokaisen vaatteen ja asusteen ostaminen on valinta ja vaihtoehto.

Kuvat: Kauneve, ellei toisin mainittu