Nona K

Nona K on ateljeelaatua lapsille

Asiakas saa sovittaa vaikka jokaista esillä olevaa mekkoa ja pohtia tarkkaan, missä kohden hiuksia asuun sopiva rusetti näyttäisi parhaalta. Materiaalit ovat aitoja ja laadukkaita, ja ompelijoiden ammattitaitoon voi luottaa. Nona K on kuin pieni Pariisi Helsingin Haagassa.

”Keräsin inspiroivia kuvia ideakansioon vuosia”, kertoo Nona K:n Katariina Alftan. Pian hän huomasi, että suosikeissa toistui eteläeurooppalainen tyyli: klassiset leikkaukset ja yksityiskohdat. Hyväntuulisissa kuvissa välittyi espanjalaisten, ranskalaisten tai italialaisten lasten ilo ja juhlatunnelma.

Nona K
Nona K

Nona K

Nona K

Nona K -mekko päällä pystyy mihin vain

Maaliskuussa 2016 Katariina perusti yrityksen, Nona K:n, joka punoo monta lankaa yhteen. Omalla mallistollaan Katariina tuo uusia tuulia kotimaisille lastenvaatemarkkinoille. Klassisen kauniissa vaatteissa yhdistyvät Etelä-Euroopan tyyli, pienten yksityiskohtien twist sekä Katariinan omat lempivärit ja -linjat. Esimerkiksi A-linjassa ja syvän tummansinisessä värissä on taikaa, joka on miellyttänyt häntä jo vuosia.

Ompelijaksi valmistuneella, alaa vaihtaneella Katariinalla oli elämässään oikea hetki unelman toteuttamiselle. Nyt on aika kuulla asiakkaiden palautetta ensimmäisistä mallistoista, ja kehittää valikoimaa niiden perusteella eteenpäin. Poikien juhla-asusteet ovat toivottuja ja niitä myös ideoidaan parhaillaan. Tulevaisuudessa tarkoituksena on viedä Nona K myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

”Mekko päällä pystyy mihin vain”, tiivistää Katariina. Hempeät kuosit ja kukat eivät saa tarkoittaa sitä, että niihin pukeutuminen olisi ”tyttöjen puuhaa” ja yhdentekevää hömppää. Lapsi saa olla samaan aikaan sekä suloinen että fiksu, oli sitten tyttö tai poika. Ja mekko saa kuulua jokaiselle, joka sellaista haluaa käyttää.

Nona K

Nona K

Nona K

Lähellä tehdyn laadusta voi olla varma

Kotimainen ompelijatyö ja materiaalien laatu nostavat toki hintaa. Katariinalla on kokemuksia keskusteluista, joissa hänelle muistutetaan, että halpaketjuliikkeessä juhlamekko maksaa parikymppiä. Samasta asiasta ei ole kuitenkaan kyse. Juhlavalta näyttävä kangas voi olla laadukkaan satiinin sijaan asetaattia, saumat saattavat irvistää jo kaupassa, eikä ostaja voi tietää, kuka vaatteen on valmistanut, muistuttaa Katariina.

Lähellä tehty ompelutyö merkitsee Katariinalle ennen muuta varmuutta laadusta. Tällä hetkellä vaatteet ja asusteet ommellaan omin voimin Helsingissä yhden tuntityöläisen avustamana. Kun ulkoistaminen tulee toiminnan kasvaessa ajankohtaiseksi, on tärkeää, että välimatka on mahdollisimman lyhyt. Nona K:n Katariinan ammatti näkyy nimittäin halussa valvoa laatua tinkimättömästi. ”Ompelijana syynään saumat tarkkaan ja näen, mitkä vaatteet on tehty kestämään.”

Nona K on mukana Tampereen Lastenvaatekarnevaalissa su 9.10.2016. Nona K:n myyntipaikalta löydät mm. satiiniset ja puuvillaiset tyttöjen mekot, kastemekot sekä rusetteja, pinnejä ja muita asusteita.

www.nonak.fi

Kuvat: Nona K

Nona K

Nona K