Hattaraa ylle vaikka joka päivä – Esittelyssä Poutapukimo

Röyhelöitä ja karkkivärejä, keveitä helmoja ja pitsireunaa. Lempivaate ei vaihtuvista sesongeista piittaa. Prinsessamekkoa voi käyttää vaikka keskellä talvea, kunhan sen asustaa muhkein kerroksin. Yksityiskohdilla herkuttelevat Pouta-vaatteet on tehty yhdisteltäviksi.

 

kankaat_kooste

tunikat_kooste 

saarakuva_kooste

Poutapukimon hattarapilviä piirreltiin ensin vihkonreunaan

”Oma tyylini on vaihdellut paljon,” kertoo Saara Riiki, vaasalaisen Poutapukimon omistaja. Jo nuorena hän kuitenkin piti kaikesta runsaasta ja koristeellisesta. ”Oma Pouta-mallisto onkin kuin paluu juurilleni.”

Kouluajoilta on lähtöisin myös tapa piirrellä pilviä vihkon reunaan. Muotoilijaksi Saara valmistui noin kymmenen vuotta sitten. Silloin ruutupaperihattarat muuttuivat haaveeksi omasta mallistosta. Ideat versoivat omien tytärten inspiroimina. Paperille alkoi hahmottua paitoja, mekkoja, hameita, huiveja, tunikoita ja leggingsejä.

Pouta_luonnoksia

Poutapukimon pinnityyny

tyohuone1_kooste

 

Koristeellista, höpsöä ja kotimaista, sekä tytöille että pojille

Vuonna 2015 syntyi Poutapukimo: höpsöjen, värikkäiden ja hiukan vintage-henkistenkin lastenvaatteiden kauppa. Myynnissä on vaatteiden lisäksi myös asusteita, Saaran piirtämiä printtikankaita sekä ompelukaavoja. Tyttömäisten tuotteiden rinnalle on tänä vuonna tulossa poikien mallisto – leikkisästä tyylistä tinkimättä.

Oman Pouta-merkin tuotteet ommellaan Juupajoella. Myös sen materiaaleista valtaosa tulee läheltä. Esimerkiksi kankaat painetaan Aitoolla. ”On tärkeää, että työ tehdään Suomessa,” sanoo suunnittelija.

Poutapukimo_Logo

Poutapukimo on mukana sekä Tampereen että Helsingin Lastenvaatekarnevaalissa 2016. Tervetuloa mukaan!

Kuvat: Poutapukimo

Julkaistu ensimmäisen kerran ennen Jyväskylän Lastenvaatekarnevaalia, 11.2.2016.